چیزی که از فیلم به یاد داشتم این بود که چند نوجوان وارد یک غار میشدند و در آنجا با یک ماجرای مرموز مربوط به گنجی قدیمی روبهرو میشدند. چیزی که بیشتر از همه در ذهنم مانده بود، صدای راوی و جملهای با این مضمون بود:
«گنج من در غار است و به وسیله ارواح مردگان از آن محافظت میشود...»
تصویرهای دیگری هم خیلی مبهم در خاطرم بود؛ حتی مدتی فکر میکردم در فیلم یک ربات چرخدار، شبیه جاروبرقی سطلی هم وجود داشته، که احتمالاً مربوط به فیلم دیگری بوده و با این خاطره قاطی شده است.
با جستجو بر اساس همین تکههای پراکنده، بالاخره به فیلمی رسیدم که تقریباً تمام بخشهای اصلی خاطره با آن مطابقت داشت:
نام فیلم: Four Junior Detectives
عنوان اصلی: Ein Fall für TKKG – Drachenauge
محصول: آلمان
سال تولید: ۱۹۹۱
سال اکران: ۱۹۹۲
مدت: حدود ۸۴ دقیقه
کارگردان: Ulrich König
داستان درباره چهار نوجوان به نامهای Tim، Karl، Klößchen و Gaby است. آنها بهطور اتفاقی وارد غاری زیر یک قلعه قدیمی میشوند. داخل غار نوشتههای مرموز و تلههای خطرناک وجود دارد و سرنخهایی درباره یک گنج افسانهای پیدا میکنند. گنج موردنظر در واقع شمشیر افسانهای Drachenauge (چشم اژدها) است که دسته آن یک یاقوت سرخ بسیار بزرگ دارد.
نکته جالب اینکه فیلم واقعاً یک اثر سینمایی کودک و نوجوان با بازیگران واقعی است و در سال ۱۹۹۲ اکران شده. نسخه ویدئویی آن نیز همان سال منتشر شده و بعدها نسخه DVD آن عرضه شده است.
عنوان Four Junior Detectives هم یکی از عناوین انگلیسی فیلم بوده است.
جالبترین قسمت ماجرا برای من این بود که چیزی که در ذهن یک کودک، بعد از این همه سال فقط چند تصویر مبهم و چند جمله پراکنده بود، با چند سرنخ دوباره قابل شناسایی شد.
شاید فیلم برای خیلیها یک فیلم معمولی باشد، اما برای من یادآور بخشی از دوران کودکی و خاطرات تلویزیون آن سالهاست؛ دورانی که خیلی از فیلمهای خارجی را فقط یک بار میدیدیم و اگر اسمشان را نمیدانستیم، سالها در ذهنمان باقی میماندند بدون اینکه بدانیم دوباره چطور میتوان آنها را پیدا کرد.
فیلمی که سالها اسمش را نمیدانستم، امروز بالاخره اسم پیدا کرد:
Four Junior Detectives – Drachenauge (1992)