معرفی پلاگین Ozone

آموزش نرم افزارهای ساخت و ویرایش، صدابرداری، میکس و مسترینگ و آهنگسازی نرم افزاری.
ارسال پست
آواتار کاربر
HosseinSabbaghi
مدیر کل انجمن ♛
محل اقامت: مشهد
تشکر کرده است: 12 بار
از او تشکر شده است: 44 بار
تماس:

معرفی پلاگین Ozone

پست توسط HosseinSabbaghi »

درود دوستان

یکی از پلاگین های معروف و قدیمی در زمینه مسترینگ، iZotope Ozone است. من هم این پلاگین را به صورت قانونی تهیه کرده ام و گاهی در پروژه های موسیقی خودم از آن کمک می گیرم.

Ozone در واقع فقط یک پلاگین ساده نیست، بلکه مجموعه ای از ابزارهای مختلف برای پردازش و مسترینگ صداست که می تواند بسیاری از مراحل مسترینگ را در یک محیط در اختیار ما قرار دهد.

از جمله مهم ترین امکانات آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- Equalizer برای کنترل و اصلاح فرکانس ها
- Dynamic EQ برای پردازش داینامیک فرکانس های مختلف
- Dynamics برای کنترل و شکل دادن به داینامیک صدا
- Exciter برای اضافه کردن هارمونیک، گرما و رنگ به صدا
- Imager برای کنترل و گسترش تصویر استریو
- Match EQ برای مقایسه و نزدیک کردن بالانس فرکانسی به یک آهنگ مرجع
- Master Rebalance برای تغییر نسبی سطح وکال، بیس و درام حتی روی یک فایل میکس شده
- Maximizer برای افزایش بلندی صدا و کنترل پیک ها
- Vintage Compressor / EQ / Limiter / Tape برای ایجاد رنگ و شخصیت صوتی متفاوت
- Stabilizer برای کمک به ایجاد تعادل تونال
- Bass Control برای کنترل بهتر محدوده فرکانس های پایین

در نسخه های جدید Ozone امکانات هوشمند و مبتنی بر هوش مصنوعی نیز بیشتر شده اند. یکی از معروف ترین آنها Master Assistant است که با بررسی فایل صوتی می تواند یک نقطه شروع برای مسترینگ پیشنهاد دهد. البته پیشنهادهای آن را نباید به عنوان یک قانون قطعی در نظر گرفت و بهتر است تنظیمات نهایی با گوش و تجربه انجام شود.

در Ozone 12 امکانات جدیدتری مانند Stem EQ، Unlimiter و Bass Control نیز اضافه شده است. Stem EQ امکان کنترل جداگانه بخش هایی مانند وکال، بیس، درام و سازها را از روی یک فایل استریو فراهم می کند و Unlimiter نیز برای بازگرداندن بخشی از داینامیک به صدایی که بیش از حد فشرده شده طراحی شده است.

یکی دیگر از امکانات جالب Ozone، Codec Preview است که در نسخه Advanced وجود دارد و کمک می کند تاثیر فشرده سازی فرمت هایی مانند MP3 و AAC را قبل از انتشار بررسی کنیم. همچنین ابزارهای Dither و Track Referencing نیز برای مراحل نهایی کار در اختیار کاربر قرار دارند.

در حال حاضر Ozone در سه نسخه Elements، Standard و Advanced ارائه می شود. نسخه Advanced کامل ترین مجموعه را در اختیار قرار می دهد و علاوه بر ماژول های اصلی، امکان استفاده از ماژول ها به صورت پلاگین های جداگانه را نیز دارد.

البته یک نکته مهم وجود دارد: استفاده از بعضی پردازش های سنگین Ozone می تواند باعث ایجاد تاخیر در صدا (Latency) در پروژه شود. این موضوع مخصوصا هنگام ضبط یا اجرای زنده می تواند مشکل ایجاد کند.

راه حل این مشکل و روش هایی که خودم برای جلوگیری از تاخیر در پروژه استفاده می کنم را در یک تاپیک جداگانه توضیح خواهم داد.

موفق باشید
✅ از اینکه این انجمن را برای تبادل نظر انتخاب کرده‌اید، سپاسگزارم. / حسین صباغی
ارسال پست

بازگشت به “آموزش نرم افزار هاي آهنگسازي”