[b]درود بر دوستان عزیز[/b]
Hosseinsabbaghi.jpg
خیلیها دربارهی کوهنوردیها و طبیعتگردیهای من میپرسن. خیلیها دوست دارن با من همراه بشن و بیان، ولی وقتی میفهمن من توی طبیعت فقط حداقلها رو میخورم—مثل شکلات، بیسکوییت، نودل، چای و قهوه—و اصلاً سمت اجاق و کباب و خوراکهای سنگین نمیرم، تعجب میکنن. نه اینکه از کباب و آشپزی و دورهمی و بازیهای کمپینگ بدم بیاد—تازه خیلی هم دوست دارم—ولی سبک سفرهای من فرق داره.
من توی سفرهای یکروزه یا شبمانیهام بیشتر به بوشکرافت عمل میکنم. توی کمپینگهای یکنفرهام، اونجاهای خلوت، قله، دامنه یا دره، بیشتر وقتم صرف خوندن کتابهام، دیدبانی اطراف با دوربین، و یاد گرفتن ترفندهای بوشکرافتی میشه. مثلاً اینکه چطور با یک شعلهی خیلی کوچک—در حد شعلهی ده تا شمع—برای خودم آب جوش بیارم. البته از شمع استفاده نمیکنم، از چوبهای خردشدهی درختان که بین خاکها مثل کبریت ریختهان.
من برای بقا آتش درست میکنم، بدون اینکه بعدش عذاب وجدانِ آسیب زدن به لایهی اُزون داشته باشم. بطریهای آب رو گاهی توی طبیعت مخفی میکنم، شاید یه روزی کسی لازمش شد. یادمه یهبار توی برف و بوران، توی دامنهی کوه گیر افتاده بودیم. هیزمها نمیسوختن. اونجا با چندتا بطری پلاستیکی و نایلونهای افتاده در طبیعت—که به «آشغال» معروفن—جونمون نجات پیدا کرد. با سوزوندن اون بطریها، شعلهی زیادی گرفتیم، مثل بنزین عمل کرد. من نمیگم آشغال ریختن توی طبیعت خوبه، ولی باید بدونید که بالاخره همهچیز توی طبیعت از شکلی به شکل دیگه تبدیل میشه. طبیعت خوب میدونه چطوری خودش رو پاکسازی کنه.
[b]
حالا برسیم به خود واژهی بوشکرافت:[/b]
بوشکرافت یعنی بودن با حداقلها. یعنی در لحظه بودن. یعنی به بقا فکر کردن. یعنی وقتی کیسهخوابیات پارهست، اون قسمت خراب رو تا صبح با دستت بگیری تا جانوران کوچیک و حشرات مثل عقربها نیان داخل. یعنی بلد باشی با کمترین امکانات، بیشترین آرامش رو بسازی. یعنی بدون اجاق، بدون صندلی، بدون نور مصنوعی، بتونی شب رو با شعلهی کوچک، با صدای باد، با نگاه به ستارهها بگذرونی.
بوشکرافت در لغت یعنی هنر زیستن در دل طبیعت، با احترام، با مهارت، و با کمترین وابستگی. برای من، بوشکرافت فقط مهارت نیست—یه فلسفهست. یه سبک زندگیه. یه جور بودن با طبیعت، نه علیهش.[b][/b]
بوشکرافت: هنرِ بودن
- HosseinSabbaghi
- مدیر کل انجمن ♛
- محل اقامت: مشهد
- تشکر کرده است: 10 بار
- از او تشکر شده است: 39 بار
- تماس:
- HosseinSabbaghi
- مدیر کل انجمن ♛
- تماس:
:Mark: بوشکرافت در لغت و عمل
[align=center][size=18][color=#2E8B57][b]بوشکرافت یعنی همین...[/b][/color][/size][/align]
[size=14][color=#000000]درود مجدد به همراهان اندیشمند و طبیعتجو[/color][/size]
[size=13][color=#333333]بوشکرافت فقط یک مهارت نیست.
برای من، بوشکرافت یعنی زیستن با طبیعت، نه در طبیعت.
یعنی وقتی شب سرد شده و باد میزنه، تو بلد باشی با چند شاخهی خشک، بدون اجاق، بدون گاز، یه شعلهی کوچیک بسازی که نه فقط گرمت کنه، بلکه آرومت کنه.
یعنی وقتی کیسهخوابیات پارهست، اون قسمت خراب رو تا صبح با دستت نگه داری تا عقرب یا هزارپا نیاد داخل.
یعنی بلد باشی با کمترین امکانات، بیشترین آرامش رو بسازی.
یعنی بدون نور مصنوعی، با صدای باد، با نگاه به ستارهها، شب رو بگذرونی.[/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]بوشکرافت در لغت و عمل[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]واژهی Bushcraft از ترکیب "Bush" (بوتهزار، طبیعت بکر) و "Craft" (مهارت، هنر) ساخته شده.
یعنی هنر زندگی در دل طبیعت، با احترام، با مهارت، و با کمترین وابستگی.
یعنی بلد باشی از طبیعت استفاده کنی، بدون اینکه بهش آسیب بزنی.
یعنی بفهمی که طبیعت فقط منظره نیست—یه موجود زندهست، یه استاد بزرگه.[/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]لوازم پایهای بوشکرافت (حداقلها)[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]
[list]
[*]چاقوی خوب و قابل اعتماد
[*]سنگ چخماق یا فندک ساده
[*]بطری آب یا قمقمه
[*]طناب نازک یا بند
[*]کیسهخواب سبک و مقاوم
[*]چراغپیشانی کممصرف
[*]لباس مناسب فصل، ترجیحاً چندلایه
[*]خوراکیهای سبک و ماندگار
[*]دفترچه یادداشت یا کتاب
[*]دوربین دیدبانی (اختیاری ولی مفید)
[/list][/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#B22222][b]هشدار جدی[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]بوشکرافت شوخی نیست.
اگر بلد نباشی، میتونه تبدیل بشه به تجربهای تلخ، حتی مرگآور.
[list]
[*]گم شدن
[*]افت دمای بدن
[*]حملهی جانوران
[*]بریدگی، سوختگی، عفونت
[*]گیر افتادن در شرایط جوی سخت
[/list]
[b]من به هیچکس پیشنهاد نمیدم که بوشکرافت رو بدون آمادگی شروع کنه.[/b]
اگر کسی بخواد وارد این سبک بشه، باید خودش مسئول عواقبش باشه.
بوشکرافت یعنی مسئولیت کامل—نسبت به خودت، نسبت به طبیعت، و نسبت به لحظهای که توش هستی.[/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]چرا بوشکرافت برای من خوبه؟[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]
[list]
[*]چون منو از وابستگی جدا میکنه
[*]چون بهم یاد میده با کمترینها، بیشترینها رو بسازم
[*]چون باعث میشه طبیعت رو بفهمم، نه فقط ببینم
[*]چون توی خلوت، توی سکوت، توی تاریکی، خودم رو پیدا میکنم
[*]چون وقتی توی قله یا دره، با شعلهی کوچیک نشستم و کتاب میخونم، حس میکنم واقعاً زندهام
[*]چون بهم یاد میده که طبیعت، دشمن نیست—استادِ بزرگه
[/list][/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]چرا موندن در طبیعت با بوشکرافت بهتره؟[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]چون موندن، یعنی فهمیدن.
یعنی دیدن تغییر نور، شنیدن صدای باد، حس کردن خاک زیر پات.
وقتی میمونی، طبیعت باهات حرف میزنه.
وقتی میمونی، یاد میگیری که لازم نیست همیشه چیزی داشته باشی—گاهی فقط باید باشی.
بوشکرافت یعنی همین...
یعنی تو باشی، طبیعت باشه، و هیچچیز اضافهای نباشه.
نه نمایش، نه تجمل، نه شلوغی.
فقط تو، و لحظهای که واقعاً زندهای.[/color][/size]
[size=14][color=#000000]درود مجدد به همراهان اندیشمند و طبیعتجو[/color][/size]
[size=13][color=#333333]بوشکرافت فقط یک مهارت نیست.
برای من، بوشکرافت یعنی زیستن با طبیعت، نه در طبیعت.
یعنی وقتی شب سرد شده و باد میزنه، تو بلد باشی با چند شاخهی خشک، بدون اجاق، بدون گاز، یه شعلهی کوچیک بسازی که نه فقط گرمت کنه، بلکه آرومت کنه.
یعنی وقتی کیسهخوابیات پارهست، اون قسمت خراب رو تا صبح با دستت نگه داری تا عقرب یا هزارپا نیاد داخل.
یعنی بلد باشی با کمترین امکانات، بیشترین آرامش رو بسازی.
یعنی بدون نور مصنوعی، با صدای باد، با نگاه به ستارهها، شب رو بگذرونی.[/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]بوشکرافت در لغت و عمل[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]واژهی Bushcraft از ترکیب "Bush" (بوتهزار، طبیعت بکر) و "Craft" (مهارت، هنر) ساخته شده.
یعنی هنر زندگی در دل طبیعت، با احترام، با مهارت، و با کمترین وابستگی.
یعنی بلد باشی از طبیعت استفاده کنی، بدون اینکه بهش آسیب بزنی.
یعنی بفهمی که طبیعت فقط منظره نیست—یه موجود زندهست، یه استاد بزرگه.[/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]لوازم پایهای بوشکرافت (حداقلها)[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]
[list]
[*]چاقوی خوب و قابل اعتماد
[*]سنگ چخماق یا فندک ساده
[*]بطری آب یا قمقمه
[*]طناب نازک یا بند
[*]کیسهخواب سبک و مقاوم
[*]چراغپیشانی کممصرف
[*]لباس مناسب فصل، ترجیحاً چندلایه
[*]خوراکیهای سبک و ماندگار
[*]دفترچه یادداشت یا کتاب
[*]دوربین دیدبانی (اختیاری ولی مفید)
[/list][/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#B22222][b]هشدار جدی[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]بوشکرافت شوخی نیست.
اگر بلد نباشی، میتونه تبدیل بشه به تجربهای تلخ، حتی مرگآور.
[list]
[*]گم شدن
[*]افت دمای بدن
[*]حملهی جانوران
[*]بریدگی، سوختگی، عفونت
[*]گیر افتادن در شرایط جوی سخت
[/list]
[b]من به هیچکس پیشنهاد نمیدم که بوشکرافت رو بدون آمادگی شروع کنه.[/b]
اگر کسی بخواد وارد این سبک بشه، باید خودش مسئول عواقبش باشه.
بوشکرافت یعنی مسئولیت کامل—نسبت به خودت، نسبت به طبیعت، و نسبت به لحظهای که توش هستی.[/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]چرا بوشکرافت برای من خوبه؟[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]
[list]
[*]چون منو از وابستگی جدا میکنه
[*]چون بهم یاد میده با کمترینها، بیشترینها رو بسازم
[*]چون باعث میشه طبیعت رو بفهمم، نه فقط ببینم
[*]چون توی خلوت، توی سکوت، توی تاریکی، خودم رو پیدا میکنم
[*]چون وقتی توی قله یا دره، با شعلهی کوچیک نشستم و کتاب میخونم، حس میکنم واقعاً زندهام
[*]چون بهم یاد میده که طبیعت، دشمن نیست—استادِ بزرگه
[/list][/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]چرا موندن در طبیعت با بوشکرافت بهتره؟[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]چون موندن، یعنی فهمیدن.
یعنی دیدن تغییر نور، شنیدن صدای باد، حس کردن خاک زیر پات.
وقتی میمونی، طبیعت باهات حرف میزنه.
وقتی میمونی، یاد میگیری که لازم نیست همیشه چیزی داشته باشی—گاهی فقط باید باشی.
بوشکرافت یعنی همین...
یعنی تو باشی، طبیعت باشه، و هیچچیز اضافهای نباشه.
نه نمایش، نه تجمل، نه شلوغی.
فقط تو، و لحظهای که واقعاً زندهای.[/color][/size]
- HosseinSabbaghi
- مدیر کل انجمن ♛
- تماس:
مطلب سوم: قوانین تجربهی گروهی بوشکرافت
[align=center][size=18][color=#2E8B57][b]مطلب سوم: قوانین تجربهی گروهی بوشکرافت[/b][/color][/size][/align]
[size=14][color=#000000]درود مجدد به همراهان طبیعتجو و معناگرا[/color][/size]
[size=13][color=#333333]تجربهی گروهی بوشکرافت ممکنه—اما فقط وقتی که همهی اعضا با فلسفهی سفر، مسئولیت فردی، و سکوت درونی آشنا باشن. اینجا قوانین پیشنهادی برای گروهیبودن در سبک بوشکرافت رو مینویسم؛ قوانینی که نه فقط برای حفظ امنیت، بلکه برای حفظ معنا، سکوت، و احترام به طبیعت طراحی شدهان.[/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]2. نگهبانی شبانه[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]در شب، هر یک ساعت یک نفر بیدار میمونه و نگهبانی میده.
بدون صدا، بدون حرکت اضافی—فقط مراقبه.
وظیفهاش: مراقبت از جانوران، حشرات، و آدمهای مشکوک.
این نگهبانی نه فقط برای امنیت، بلکه برای تمرین حضور در لحظهست.[/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]2. مسئول آتش[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]یک نفر مسئول آتش گروهه.
او باید تمام ابزارهای لازم برای آتشسازی اصولی رو همراه داشته باشه.
همهی اعضا خیالشون راحته که اون هست، چون بلدِ با کمترین دود، بیشترین گرما رو بسازه.
آتش فقط برای بقاست—نه برای نمایش.[/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]3. مسئول چای و خوراکی سبک[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]یک نفر مسئول چای، قند، و خوراکیهای سبک گروهه.
او باید بهاندازهی همه، سهمیهی مشخصی داشته باشه.
خوراکیها باید سبک، ماندگار، و کمحجم باشن.
هیچکس نباید بار اضافی یا مصرفگرایی وارد گروه کنه.[/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]4. مسئول داستانگویی و معنا[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]یک نفر مسئول داستانگویی، شعرخوانی، یا ارائهی مطالب معناگراست.
او با مطالبی که از قبل آماده کرده، باعث میشه گروه بیشتر بفهمه، بیشتر حس کنه، و بیشتر در لحظه باشه.
این بخش، قلب معنوی گروهه.[/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]5. سکوت درونی و خلوت فردی[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]در ساعات مشخصی، همه باید در افکار خودشون باشن.
صحبت غیرمرتبط ممنوعه.
هیچکس نباید دربارهی مسائل خانوادگی، مالی، یا اجتماعی حرف بزنه.
این زمان برای خلوت، تأمل، و تمرین حضور در طبیعته.[/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#B22222][b]6. هشدار و مسئولیت[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]این سبک سفر، ساده نیست.
اگر کسی آمادگی نداره، نباید وارد بشه.
هر عضو باید مسئول خودش باشه—از نظر روانی، فیزیکی، و اخلاقی.
هیچکس نباید به دیگری وابسته باشه.
[b]من این سبک رو به کسی پیشنهاد نمیدم؛ اگر کسی وارد شد، عواقبش با خودش خواهد بود.[/b][/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]7. فلسفهی گروه[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]ما اینجا نیومدیم که فقط زنده بمونیم—اومدیم که بفهمیم.
بوشکرافت گروهی یعنی تمرین همدلی، سکوت، و همکاری.
یعنی هر نفر، بخشی از یک موجود زندهست.
یعنی طبیعت، کلاس درس ماست—نه زمین بازی.[/color][/size]
[size=16][color=#2E8B57][b]8. قوانین مهم گروه[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]
در تجربهی گروهی بوشکرافت، هر عضو باید بدونه که مسئولیت فقط محدود به خودش نیست، بلکه به کل گروه، به طبیعت، و به خانوادهاش هم مربوطه. قبل از حرکت، هر فرد موظفه لوکیشن دقیق محل کمپ یا مسیر حرکت رو به یکی از اعضای خانواده یا دوستان نزدیکش ارسال کنه، و از اون شخص بخواد که حتماً ظرف ۲۴ ساعت آینده باهاش تماس بگیره. اگر تماس برقرار نشد، اون فرد باید بدون تعلل اقدام به پیگیری و اطلاعرسانی کنه. این کار ساده، میتونه در شرایط بحرانی، نجاتبخش باشه.
در سفرهایی که به مناطق دورافتاده، کوهستانی، یا جنگلی انجام میشن، باید اطلاعات مسیر، زمان حرکت، و نقطهی بازگشت به نزدیکترین مرکز پلیس، امداد و نجات، یا پایگاه محیطبانی اطلاع داده بشه. این نهتنها برای امنیت خود گروه، بلکه برای احترام به قوانین و هماهنگی با نهادهای مسئول ضروریه. طبیعت، قلمرو مشترک همهست، و ما باید با اون مثل یک میزبان محترم رفتار کنیم.
در مناطقی که احتمال قطع آنتن موبایل وجود داره، باید قبل از سفر به خانواده اطلاع داده بشه که ممکنه ارتباط برای چند ساعت یا حتی یک شب برقرار نباشه. این اطلاعرسانی ساده، از نگرانیهای بیمورد جلوگیری میکنه و آرامش روانی خانواده رو حفظ میکنه. بهمحض اینکه آنتن برقرار شد، هر عضو باید یک پیام کوتاه حاوی وضعیت سلامتی، موقعیت تقریبی، و زمان احتمالی بازگشت رو برای خانواده یا مسئول پیگیری ارسال کنه. این پیام میتونه ساده باشه، ولی ارزشش در لحظههای بحرانی بسیار بالاست.
در گروه بوشکرافتی، هیچکس نباید بدون اطلاع از وضعیت جسمی و روانی وارد سفر بشه. اگر کسی بیماری خاص، حساسیت غذایی، یا مشکل حرکتی داره، باید قبل از سفر با مسئول گروه در میان بذاره. این اطلاعات محرمانه باقی میمونن، ولی در لحظهی نیاز میتونن جان نجات بدن.
همهی اعضا باید آموزش اولیهی کمکهای اولیه، جهتیابی، و مدیریت بحران رو دیده باشن. داشتن یک کیف کمکهای اولیهی مشترک، نقشهی کاغذی منطقه، قطبنما، و وسایل ارتباط اضطراری مثل سوت یا آینهی نجات، الزامیست. این وسایل نباید فقط در کولهی مسئول گروه باشن—هر عضو باید حداقل یک ابزار اضطراری همراه خودش داشته باشه.
در گروه، هیچکس نباید از دیگری انتظار خدمترسانی داشته باشه. مسئولیتها تقسیم میشن، ولی هر فرد باید خودبسنده باشه. اگر کسی چای میریزه، آتش درست میکنه، یا داستان میگه، اینها هدیهست، نه وظیفه. احترام به تلاش دیگران، سکوت در لحظههای خلوت، و پرهیز از شوخیهای بیجا، بخشی از اخلاق گروهیه.
در طول سفر، هیچکس نباید دربارهی مسائل خانوادگی، مالی، یا اجتماعی صحبت کنه. این سفر، تمرین حضور در لحظهست. تمرین بودن، نه داشتن. تمرین دیدن، نه قضاوت کردن. هر حرفی که خارج از فضای طبیعت باشه، باید به بعد از سفر موکول بشه.
در پایان، بوشکرافت گروهی یعنی ساختن یک حلقهی کوچک از انسانهایی که با طبیعت، با سکوت، و با معنا همپیمان شدهان. این سبک سفر، ساده نیست. ولی اگر درست اجرا بشه، میتونه تبدیل بشه به یکی از عمیقترین تجربههای زندگی.
[/color][/size]
[size=14][color=#000000]درود مجدد به همراهان طبیعتجو و معناگرا[/color][/size]
[size=13][color=#333333]تجربهی گروهی بوشکرافت ممکنه—اما فقط وقتی که همهی اعضا با فلسفهی سفر، مسئولیت فردی، و سکوت درونی آشنا باشن. اینجا قوانین پیشنهادی برای گروهیبودن در سبک بوشکرافت رو مینویسم؛ قوانینی که نه فقط برای حفظ امنیت، بلکه برای حفظ معنا، سکوت، و احترام به طبیعت طراحی شدهان.[/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]2. نگهبانی شبانه[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]در شب، هر یک ساعت یک نفر بیدار میمونه و نگهبانی میده.
بدون صدا، بدون حرکت اضافی—فقط مراقبه.
وظیفهاش: مراقبت از جانوران، حشرات، و آدمهای مشکوک.
این نگهبانی نه فقط برای امنیت، بلکه برای تمرین حضور در لحظهست.[/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]2. مسئول آتش[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]یک نفر مسئول آتش گروهه.
او باید تمام ابزارهای لازم برای آتشسازی اصولی رو همراه داشته باشه.
همهی اعضا خیالشون راحته که اون هست، چون بلدِ با کمترین دود، بیشترین گرما رو بسازه.
آتش فقط برای بقاست—نه برای نمایش.[/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]3. مسئول چای و خوراکی سبک[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]یک نفر مسئول چای، قند، و خوراکیهای سبک گروهه.
او باید بهاندازهی همه، سهمیهی مشخصی داشته باشه.
خوراکیها باید سبک، ماندگار، و کمحجم باشن.
هیچکس نباید بار اضافی یا مصرفگرایی وارد گروه کنه.[/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]4. مسئول داستانگویی و معنا[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]یک نفر مسئول داستانگویی، شعرخوانی، یا ارائهی مطالب معناگراست.
او با مطالبی که از قبل آماده کرده، باعث میشه گروه بیشتر بفهمه، بیشتر حس کنه، و بیشتر در لحظه باشه.
این بخش، قلب معنوی گروهه.[/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]5. سکوت درونی و خلوت فردی[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]در ساعات مشخصی، همه باید در افکار خودشون باشن.
صحبت غیرمرتبط ممنوعه.
هیچکس نباید دربارهی مسائل خانوادگی، مالی، یا اجتماعی حرف بزنه.
این زمان برای خلوت، تأمل، و تمرین حضور در طبیعته.[/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#B22222][b]6. هشدار و مسئولیت[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]این سبک سفر، ساده نیست.
اگر کسی آمادگی نداره، نباید وارد بشه.
هر عضو باید مسئول خودش باشه—از نظر روانی، فیزیکی، و اخلاقی.
هیچکس نباید به دیگری وابسته باشه.
[b]من این سبک رو به کسی پیشنهاد نمیدم؛ اگر کسی وارد شد، عواقبش با خودش خواهد بود.[/b][/color][/size]
[hr]
[size=16][color=#2E8B57][b]7. فلسفهی گروه[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]ما اینجا نیومدیم که فقط زنده بمونیم—اومدیم که بفهمیم.
بوشکرافت گروهی یعنی تمرین همدلی، سکوت، و همکاری.
یعنی هر نفر، بخشی از یک موجود زندهست.
یعنی طبیعت، کلاس درس ماست—نه زمین بازی.[/color][/size]
[size=16][color=#2E8B57][b]8. قوانین مهم گروه[/b][/color][/size]
[size=13][color=#333333]
در تجربهی گروهی بوشکرافت، هر عضو باید بدونه که مسئولیت فقط محدود به خودش نیست، بلکه به کل گروه، به طبیعت، و به خانوادهاش هم مربوطه. قبل از حرکت، هر فرد موظفه لوکیشن دقیق محل کمپ یا مسیر حرکت رو به یکی از اعضای خانواده یا دوستان نزدیکش ارسال کنه، و از اون شخص بخواد که حتماً ظرف ۲۴ ساعت آینده باهاش تماس بگیره. اگر تماس برقرار نشد، اون فرد باید بدون تعلل اقدام به پیگیری و اطلاعرسانی کنه. این کار ساده، میتونه در شرایط بحرانی، نجاتبخش باشه.
در سفرهایی که به مناطق دورافتاده، کوهستانی، یا جنگلی انجام میشن، باید اطلاعات مسیر، زمان حرکت، و نقطهی بازگشت به نزدیکترین مرکز پلیس، امداد و نجات، یا پایگاه محیطبانی اطلاع داده بشه. این نهتنها برای امنیت خود گروه، بلکه برای احترام به قوانین و هماهنگی با نهادهای مسئول ضروریه. طبیعت، قلمرو مشترک همهست، و ما باید با اون مثل یک میزبان محترم رفتار کنیم.
در مناطقی که احتمال قطع آنتن موبایل وجود داره، باید قبل از سفر به خانواده اطلاع داده بشه که ممکنه ارتباط برای چند ساعت یا حتی یک شب برقرار نباشه. این اطلاعرسانی ساده، از نگرانیهای بیمورد جلوگیری میکنه و آرامش روانی خانواده رو حفظ میکنه. بهمحض اینکه آنتن برقرار شد، هر عضو باید یک پیام کوتاه حاوی وضعیت سلامتی، موقعیت تقریبی، و زمان احتمالی بازگشت رو برای خانواده یا مسئول پیگیری ارسال کنه. این پیام میتونه ساده باشه، ولی ارزشش در لحظههای بحرانی بسیار بالاست.
در گروه بوشکرافتی، هیچکس نباید بدون اطلاع از وضعیت جسمی و روانی وارد سفر بشه. اگر کسی بیماری خاص، حساسیت غذایی، یا مشکل حرکتی داره، باید قبل از سفر با مسئول گروه در میان بذاره. این اطلاعات محرمانه باقی میمونن، ولی در لحظهی نیاز میتونن جان نجات بدن.
همهی اعضا باید آموزش اولیهی کمکهای اولیه، جهتیابی، و مدیریت بحران رو دیده باشن. داشتن یک کیف کمکهای اولیهی مشترک، نقشهی کاغذی منطقه، قطبنما، و وسایل ارتباط اضطراری مثل سوت یا آینهی نجات، الزامیست. این وسایل نباید فقط در کولهی مسئول گروه باشن—هر عضو باید حداقل یک ابزار اضطراری همراه خودش داشته باشه.
در گروه، هیچکس نباید از دیگری انتظار خدمترسانی داشته باشه. مسئولیتها تقسیم میشن، ولی هر فرد باید خودبسنده باشه. اگر کسی چای میریزه، آتش درست میکنه، یا داستان میگه، اینها هدیهست، نه وظیفه. احترام به تلاش دیگران، سکوت در لحظههای خلوت، و پرهیز از شوخیهای بیجا، بخشی از اخلاق گروهیه.
در طول سفر، هیچکس نباید دربارهی مسائل خانوادگی، مالی، یا اجتماعی صحبت کنه. این سفر، تمرین حضور در لحظهست. تمرین بودن، نه داشتن. تمرین دیدن، نه قضاوت کردن. هر حرفی که خارج از فضای طبیعت باشه، باید به بعد از سفر موکول بشه.
در پایان، بوشکرافت گروهی یعنی ساختن یک حلقهی کوچک از انسانهایی که با طبیعت، با سکوت، و با معنا همپیمان شدهان. این سبک سفر، ساده نیست. ولی اگر درست اجرا بشه، میتونه تبدیل بشه به یکی از عمیقترین تجربههای زندگی.
[/color][/size]
- HosseinSabbaghi
- مدیر کل انجمن ♛
- تماس:
مطلب چهارم: کیسه خواب دستساز برای بوشکرافت
[align=center][size=18][color=#2E8B57][b]مطلب چهارم: کیسه خواب دستساز برای بوشکرافت[/b][/color][/size][/align]
[size=14][color=#000000]نویسنده: حسین صباغی[/color][/size]
[size=13][color=#333333]کیسه خواب دستساز من با توجه به قد بلندم طراحی شد، چون هیچکدوم از مدلهای آماده بازار برایم راحت نبودن—مخصوصاً در ناحیهی پا و تهویه. جنس اصلیش برزنت ضخیم با لایهی پلاستیکی داخلیه که با هوای بین لایهها، ضخامت مؤثرش به ۳ تا ۴ میلیمتر میرسه.
تست سوزن ۷ سانتیمتری نشون داد که پارچه بهقدری مقاومه که حتی نیش عقرب یا گاز سطحی حیوانات نمیتونه ازش عبور کنه. ناحیهی جلوی صورت که قبلاً باز بود، کامل پلمپ شد و روی اون ۵۰ سوراخ پانچشده با قطر ۴ میلیمتر ایجاد کردم. پشت این سوراخها، دو لایه توری ریزبافت چسبوندم که هم تهویه رو حفظ کنه، هم مانع ورود حشرات بشه.
برای تهویهی جانبی، در دو طرف شانهها ۴ ردیف ۷ تایی سوراخ با قطر ۴ میلیمتر زدم و پشتش سه لایه توری چسبوندم. تست نور با چراغ قوه نشون داد که سوراخها کاملاً دیده میشن و مسیر هوا بازه. تست بخار هم نشون داد که بخار تنفس از دریچهها خارج میشه. برای بررسی اکسیژن در حالت بسته، تست فندک انجام دادم—شعله پایدار موند و نشون داد که اکسیژن کافی وجود داره.
زیر کیسه خواب رو کامل با پلاستیک زباله چسبوندم تا از نفوذ رطوبت و باد سرد جلوگیری بشه. داخل کیسه خواب چون پلاستیکی بود و سرد میشد، روش پارچهی خزدار چسبوندم؛ البته از ساق پا به پایین خز نرسید، ولی پرت خزا رو زدم روی انگشتان پا که حساسترین ناحیه به سرماست. ناحیهی مچ تا ساعد بدون خز باقی موند، ولی با جوراب میخوابم و مشکلی نیست.
کل ساختار تست شد: نور، بخار، فشار، تنفس—همهچیز تأیید شد. این کیسه خواب حالا یه نسخهی شخصیسازیشدهست: ایمن، گرم، قابلتنفس، مقاوم، و مناسب برای مناطق حفاظتشده با حضور سگهای ولگرد.
طراحی این کیسه خواب از ابتدا با نگاه اخلاقی و طبیعتمحور انجام شد. من از هیچ ابزار تهاجمی مثل اسپری فلفل استفاده نمیکنم، چون میدونم آسیب به حیوانات، حتی در دفاع، میتونه اثرات دائمی و دردناک داشته باشه. اسپری فلفل ممکنه باعث التهاب شدید در چشم، بینی، و ریهی حیوان بشه و تا آخر عمرش دچار مشکل تنفسی یا عصبی بشه. این با فلسفهی من در تضاده—ما در طبیعت مهمانیم، نه فاتح.
برای بازدارندگی، از اسپریهای عطر یا ادکلنهای حاوی الکل استفاده میکنم. اینها بوی تند و نافذی دارن که برای حیوانات چهارپا مثل سگ، گرگ، روباه، و گربه بسیار آزاردهندهست. سیستم بویایی این حیوانات چندین برابر انسان حساسه، و بوی الکل یا اسانسهای تند میتونه باعث دور شدنشون بشه. در شرایط اضطراری، اسپری مستقیم به صورت حیوان هم میتونه مؤثر باشه، بدون آسیب جدی.
در اطراف محل خواب، زنگولههای هشدار نصب میکنم—با نخ یا بند نازک به شاخهها یا سنگها وصل میشن. اگر حیوانی نزدیک بشه، صدا ایجاد میشه و هم من بیدار میشم، هم حیوان میترسه و عقبنشینی میکنه. این روش ساده، کمهزینه، و کاملاً اخلاقیه.
برای جلوگیری از جذب حیوانات، هیچوقت غذای گوشتی یا خوراکیهای بویدار داخل کیسه خواب نگه نمیدارم. غذاها باید بستهبندیشده، بدون بو، و در فاصلهای از محل خواب دفن یا آویزان بشن. حتی نودل یا بیسکوییت هم باید در کیسههای ضدبو نگهداری بشن، چون حیوانات گرسنه به هر بویی واکنش نشون میدن.
در مورد مارها، تجربه نشون داده که برخی گیاهان خشک مثل اسطوخودوس، نعناع، و پونهی کوهی خاصیت دافع دارن. بوی این گیاهان برای خزندگان ناخوشاینده. میشه مقداری از این گیاهان رو خشک کرد و در اطراف محل خواب پخش کرد یا داخل کیسههای پارچهای کوچک گذاشت و آویزان کرد. همچنین استفاده از خاکستر سرد اطراف کیسه خواب، یا حلقهای از سنگهای صاف، میتونه مانع حرکت خزندگان بشه.
در نهایت، فلسفهی من اینه: بازدارندگی باید هوشمندانه، بیخشونت، و هماهنگ با طبیعت باشه. ما اینجا نیومدیم که بجنگیم—اومدیم که بفهمیم، یاد بگیریم، و زنده بمونیم.
[/color][/size]
[size=14][color=#006400][b]این پروژه حالا کامل شده و آمادهی آرشیو، آموزش، یا توسعهی نسخههای بعدیست.
هرکسی خواست برای خودش بسازه، با کمال میل و کاملاً رایگان در مراحل ساخت کمکش میکنم و کار رو مدیریت میکنم.
پس در همینجا اعلام کنید.
اونایی هم که کیسهخواب اندازه و مورد تأییدشون آماده در بازار هست—خوشا به حالشون!
ولی اگه یه روزی خواستن نسخهی شخصیتر، مقاومتر، و معناگراتر بسازن، من اینجام.[/b][/color][/size]
[size=14][color=#000000]نویسنده: حسین صباغی[/color][/size]
[size=13][color=#333333]کیسه خواب دستساز من با توجه به قد بلندم طراحی شد، چون هیچکدوم از مدلهای آماده بازار برایم راحت نبودن—مخصوصاً در ناحیهی پا و تهویه. جنس اصلیش برزنت ضخیم با لایهی پلاستیکی داخلیه که با هوای بین لایهها، ضخامت مؤثرش به ۳ تا ۴ میلیمتر میرسه.
تست سوزن ۷ سانتیمتری نشون داد که پارچه بهقدری مقاومه که حتی نیش عقرب یا گاز سطحی حیوانات نمیتونه ازش عبور کنه. ناحیهی جلوی صورت که قبلاً باز بود، کامل پلمپ شد و روی اون ۵۰ سوراخ پانچشده با قطر ۴ میلیمتر ایجاد کردم. پشت این سوراخها، دو لایه توری ریزبافت چسبوندم که هم تهویه رو حفظ کنه، هم مانع ورود حشرات بشه.
برای تهویهی جانبی، در دو طرف شانهها ۴ ردیف ۷ تایی سوراخ با قطر ۴ میلیمتر زدم و پشتش سه لایه توری چسبوندم. تست نور با چراغ قوه نشون داد که سوراخها کاملاً دیده میشن و مسیر هوا بازه. تست بخار هم نشون داد که بخار تنفس از دریچهها خارج میشه. برای بررسی اکسیژن در حالت بسته، تست فندک انجام دادم—شعله پایدار موند و نشون داد که اکسیژن کافی وجود داره.
زیر کیسه خواب رو کامل با پلاستیک زباله چسبوندم تا از نفوذ رطوبت و باد سرد جلوگیری بشه. داخل کیسه خواب چون پلاستیکی بود و سرد میشد، روش پارچهی خزدار چسبوندم؛ البته از ساق پا به پایین خز نرسید، ولی پرت خزا رو زدم روی انگشتان پا که حساسترین ناحیه به سرماست. ناحیهی مچ تا ساعد بدون خز باقی موند، ولی با جوراب میخوابم و مشکلی نیست.
کل ساختار تست شد: نور، بخار، فشار، تنفس—همهچیز تأیید شد. این کیسه خواب حالا یه نسخهی شخصیسازیشدهست: ایمن، گرم، قابلتنفس، مقاوم، و مناسب برای مناطق حفاظتشده با حضور سگهای ولگرد.
طراحی این کیسه خواب از ابتدا با نگاه اخلاقی و طبیعتمحور انجام شد. من از هیچ ابزار تهاجمی مثل اسپری فلفل استفاده نمیکنم، چون میدونم آسیب به حیوانات، حتی در دفاع، میتونه اثرات دائمی و دردناک داشته باشه. اسپری فلفل ممکنه باعث التهاب شدید در چشم، بینی، و ریهی حیوان بشه و تا آخر عمرش دچار مشکل تنفسی یا عصبی بشه. این با فلسفهی من در تضاده—ما در طبیعت مهمانیم، نه فاتح.
برای بازدارندگی، از اسپریهای عطر یا ادکلنهای حاوی الکل استفاده میکنم. اینها بوی تند و نافذی دارن که برای حیوانات چهارپا مثل سگ، گرگ، روباه، و گربه بسیار آزاردهندهست. سیستم بویایی این حیوانات چندین برابر انسان حساسه، و بوی الکل یا اسانسهای تند میتونه باعث دور شدنشون بشه. در شرایط اضطراری، اسپری مستقیم به صورت حیوان هم میتونه مؤثر باشه، بدون آسیب جدی.
در اطراف محل خواب، زنگولههای هشدار نصب میکنم—با نخ یا بند نازک به شاخهها یا سنگها وصل میشن. اگر حیوانی نزدیک بشه، صدا ایجاد میشه و هم من بیدار میشم، هم حیوان میترسه و عقبنشینی میکنه. این روش ساده، کمهزینه، و کاملاً اخلاقیه.
برای جلوگیری از جذب حیوانات، هیچوقت غذای گوشتی یا خوراکیهای بویدار داخل کیسه خواب نگه نمیدارم. غذاها باید بستهبندیشده، بدون بو، و در فاصلهای از محل خواب دفن یا آویزان بشن. حتی نودل یا بیسکوییت هم باید در کیسههای ضدبو نگهداری بشن، چون حیوانات گرسنه به هر بویی واکنش نشون میدن.
در مورد مارها، تجربه نشون داده که برخی گیاهان خشک مثل اسطوخودوس، نعناع، و پونهی کوهی خاصیت دافع دارن. بوی این گیاهان برای خزندگان ناخوشاینده. میشه مقداری از این گیاهان رو خشک کرد و در اطراف محل خواب پخش کرد یا داخل کیسههای پارچهای کوچک گذاشت و آویزان کرد. همچنین استفاده از خاکستر سرد اطراف کیسه خواب، یا حلقهای از سنگهای صاف، میتونه مانع حرکت خزندگان بشه.
در نهایت، فلسفهی من اینه: بازدارندگی باید هوشمندانه، بیخشونت، و هماهنگ با طبیعت باشه. ما اینجا نیومدیم که بجنگیم—اومدیم که بفهمیم، یاد بگیریم، و زنده بمونیم.
[/color][/size]
[size=14][color=#006400][b]این پروژه حالا کامل شده و آمادهی آرشیو، آموزش، یا توسعهی نسخههای بعدیست.
هرکسی خواست برای خودش بسازه، با کمال میل و کاملاً رایگان در مراحل ساخت کمکش میکنم و کار رو مدیریت میکنم.
پس در همینجا اعلام کنید.
اونایی هم که کیسهخواب اندازه و مورد تأییدشون آماده در بازار هست—خوشا به حالشون!
ولی اگه یه روزی خواستن نسخهی شخصیتر، مقاومتر، و معناگراتر بسازن، من اینجام.[/b][/color][/size]
- HosseinSabbaghi
- مدیر کل انجمن ♛
- تماس:
مطلب پنجم: تنهایی، نمادها، حداقلها، و رؤیای گروه ماندگار
[align=center][size=18][color=#2E8B57][b]مطلب پنجم: تنهایی، نمادها، حداقلها، و رؤیای گروه ماندگار[/b][/color][/size][/align]
[size=13][color=#333333]من آدم اجتماعیای هستم. از گفتوگو، از همفکری، از ساختن با دیگران لذت میبرم. ولی با این حال، تنهایی در طبیعت برای من یه چیز دیگهست.
نه از سر درونگرایی، نه از فرار—بلکه از نیاز به وضوح.
وقتی تنها هستم، صداها کم میشن، تصویرها واضحتر میشن، و خودم رو بهتر میبینم.
[img]https://forum.hosseinsabbaghi.com/media/kunena/attachments/62/Hosseinsabbaghi.jpg[/img]
تو اون عکس، من ایستادم روی مسیر خاکی، زیر سایهی درخت، با منظرهای از شهر و کوه در پسزمینه.
این ترکیب، دقیقاً همون تضادیه که همیشه باهاش زندگی کردم:
بین طبیعت و شهر، بین سکوت و شلوغی، بین بودن و داشتن.
تیشرت مشکی با نوشتهی "MENTALITY" انتخاب من بود—نه برای زیبایی، بلکه برای تأکید بر ذهنیت.
ذهنیتی که توی سفرهای من حرف اول رو میزنه.
کولهپشتی قرمز، نماد هشدار و حضور بود.
قرمز رو انتخاب کردم چون توی طبیعت دیده میشه، هم برای ایمنی، هم برای اعلام مسئولیت.
وقتی کسی از دور منو ببینه، میفهمه که این آدم آمادهست، دیده میشه، و گم نمیشه.
عصای کوهنوردی روی شونههام، نه فقط ابزار حرکته، بلکه نماد تعادل و پایداریه.
وقتی راه سخت میشه، عصا کمک میکنه—ولی فقط وقتی بلد باشی چطور باهاش راه بری.
مثل زندگی، مثل سفر، مثل رابطه.
خوراکهای حداقلی هم بخشی از همین وضوحان.
وقتی فقط شکلات، نودل، چای و بیسکوییت داری، ذهنت از انتخابهای بیپایان آزاد میشه.
نه فقط سبکتر راه میری، بلکه سبکتر فکر میکنی.
من فهمیدم که گرسنگی واقعی، نداری نیست—وابستگیه.
و وقتی از وابستگی به خوراکهای سنگین و تجملی جدا میشی، یه جور آزادی درونی پیدا میکنی.
کتاب خوندن توی طبیعت برای من یه جور گفتوگوی بیصداست.
وقتی باد میوزه، برگا تکون میخورن، و من دارم یه جملهی عمیق میخونم، حس میکنم طبیعت داره با اون جمله موافقت میکنه.
کتاب، همسفر من شده—نه برای فرار از آدمها، بلکه برای رفتن به عمق خودم.
با این حال، من از دورهمیهای طبیعتگردی هم بدم نمیاد.
ولی نه هر دورهمیای.
دورهمیای که توش سکوت ارزش داره، که توش هرکس مسئول خودش و بخشی از گروهه، که توش حرفهای بیربط جایی ندارن.
من باور دارم که میشه این احساسات زیبا رو گروهی تجربه کرد—ولی نیاز به صبر داره.
نیاز به پالایش، به انتخاب آدمهای درست، به ساختن تدریجی.
از کودکی گروههایی داشتم.
اسمشونو میذاشتم "گروه ابدیت".
ولی هیچکدوم حتی موندگار هم نشدن—چه برسه به ابدی.
شاید چون اون موقع هنوز نمیدونستم که ابدیت، نه در اسم گروه، بلکه در عمق رابطههاست.
حالا دارم تلاش میکنم یه گروه بسازم که ماندگار باشه—نه بهخاطر تعداد اعضا، بلکه بهخاطر معنا، مسئولیت، و سکوتی که بینمون جریان داره.
این مسیر آسون نیست.
ولی من هستم.
و اگر کسی خواست همراه بشه، باید بدونه که این همراهی، سفر به بیرون نیست—سفر به درونه.[/color][/size]
[size=13][color=#333333]من آدم اجتماعیای هستم. از گفتوگو، از همفکری، از ساختن با دیگران لذت میبرم. ولی با این حال، تنهایی در طبیعت برای من یه چیز دیگهست.
نه از سر درونگرایی، نه از فرار—بلکه از نیاز به وضوح.
وقتی تنها هستم، صداها کم میشن، تصویرها واضحتر میشن، و خودم رو بهتر میبینم.
[img]https://forum.hosseinsabbaghi.com/media/kunena/attachments/62/Hosseinsabbaghi.jpg[/img]
تو اون عکس، من ایستادم روی مسیر خاکی، زیر سایهی درخت، با منظرهای از شهر و کوه در پسزمینه.
این ترکیب، دقیقاً همون تضادیه که همیشه باهاش زندگی کردم:
بین طبیعت و شهر، بین سکوت و شلوغی، بین بودن و داشتن.
تیشرت مشکی با نوشتهی "MENTALITY" انتخاب من بود—نه برای زیبایی، بلکه برای تأکید بر ذهنیت.
ذهنیتی که توی سفرهای من حرف اول رو میزنه.
کولهپشتی قرمز، نماد هشدار و حضور بود.
قرمز رو انتخاب کردم چون توی طبیعت دیده میشه، هم برای ایمنی، هم برای اعلام مسئولیت.
وقتی کسی از دور منو ببینه، میفهمه که این آدم آمادهست، دیده میشه، و گم نمیشه.
عصای کوهنوردی روی شونههام، نه فقط ابزار حرکته، بلکه نماد تعادل و پایداریه.
وقتی راه سخت میشه، عصا کمک میکنه—ولی فقط وقتی بلد باشی چطور باهاش راه بری.
مثل زندگی، مثل سفر، مثل رابطه.
خوراکهای حداقلی هم بخشی از همین وضوحان.
وقتی فقط شکلات، نودل، چای و بیسکوییت داری، ذهنت از انتخابهای بیپایان آزاد میشه.
نه فقط سبکتر راه میری، بلکه سبکتر فکر میکنی.
من فهمیدم که گرسنگی واقعی، نداری نیست—وابستگیه.
و وقتی از وابستگی به خوراکهای سنگین و تجملی جدا میشی، یه جور آزادی درونی پیدا میکنی.
کتاب خوندن توی طبیعت برای من یه جور گفتوگوی بیصداست.
وقتی باد میوزه، برگا تکون میخورن، و من دارم یه جملهی عمیق میخونم، حس میکنم طبیعت داره با اون جمله موافقت میکنه.
کتاب، همسفر من شده—نه برای فرار از آدمها، بلکه برای رفتن به عمق خودم.
با این حال، من از دورهمیهای طبیعتگردی هم بدم نمیاد.
ولی نه هر دورهمیای.
دورهمیای که توش سکوت ارزش داره، که توش هرکس مسئول خودش و بخشی از گروهه، که توش حرفهای بیربط جایی ندارن.
من باور دارم که میشه این احساسات زیبا رو گروهی تجربه کرد—ولی نیاز به صبر داره.
نیاز به پالایش، به انتخاب آدمهای درست، به ساختن تدریجی.
از کودکی گروههایی داشتم.
اسمشونو میذاشتم "گروه ابدیت".
ولی هیچکدوم حتی موندگار هم نشدن—چه برسه به ابدی.
شاید چون اون موقع هنوز نمیدونستم که ابدیت، نه در اسم گروه، بلکه در عمق رابطههاست.
حالا دارم تلاش میکنم یه گروه بسازم که ماندگار باشه—نه بهخاطر تعداد اعضا، بلکه بهخاطر معنا، مسئولیت، و سکوتی که بینمون جریان داره.
این مسیر آسون نیست.
ولی من هستم.
و اگر کسی خواست همراه بشه، باید بدونه که این همراهی، سفر به بیرون نیست—سفر به درونه.[/color][/size]